Coaching Het Zand - Utrecht - Leidsche Rijn

Voor jou

Je begrijpt het gewoon niet:
‘Waarom doen mensen soms zo ruw of onaardig tegen elkaar?’ of
‘Waarom lacht de juf, terwijl zij helemaal niet blij is?’ of
‘Waarom haal ik de ene keer een 10 en de andere keer een 5 voor hetzelfde vak?’

Jij denkt waarschijnlijk dat het aan jou ligt; dat jij het verkeerd ziet, want:

  • Als mensen onaardig doen, dan wordt daar amper op gereageerd. De mensen om jou heen lijken het normaal te vinden, terwijl jij er misschien wel verdrietig van wordt of er zelfs van schrikt.
  • Klasgenootjes zijn zo blij met de juf, omdat zij altijd vrolijk is!
  • De 10 zal wel toeval zijn geweest. De volgende keer maar harder leren en nog beter opletten.

Best lastig als je dingen voelt of ziet die anderen niet lijken op te merken. Hierdoor kun jij je anders voelen, misschien in verwarring raken of het idee krijgen er niet bij te horen; dat je een buitenbeentje bent. En dat kan heel eenzaam en verdrietig voelen.

Het lijkt wel of jouw wereld – zoals jij dingen meemaakt – een andere wereld is dan die van klasgenootjes, vriendjes of vriendinnetjes.

Propvol gedachtes en gevoelens

Je doet enorm je best om je aan te passen, de hele dag. Je hoofd zit propvol met gedachtes: Kan ik nu beter dit doen of toch dat andere? Wat bedoelt juf precies met die vraag? Wat verwachten ze nu van mij? En je lijf zit vol met allerlei gevoelens die je niet altijd kunt plaatsen, omdat je deze ongemerkt van anderen hebt opgepikt. Zelf heb je misschien amper in de gaten dat dit is wat er gebeurt, maar ’s avonds ben je hierdoor wel doodmoe.

Maar weet je…

  • jij bent niet de enige!
  • jouw gevoel klopt wél
  • en weet vooral: jij hebt kwaliteiten die in deze wereld hard nodig zijn!

Goed kunnen tekenen of voetbaltalent is voor iedereen zichtbaar, maar er zijn tal van kwaliteiten en talenten die minder zichtbaar zijn. Deze zijn echter net zo belangrijk. Want wat als niemand meer naar elkaar luistert? Of als niet wordt opgemerkt dat iemand verdrietig is? Of als er overhaast een besluit wordt genomen? Of als er een belangrijk detail over het hoofd wordt gezien?

Jij gebruikt deze kwaliteiten als vanzelf: luisteren; opmerkzaamheid; eerst denken dan doen; detaillistisch. Daar hoef je geen moeite voor te doen. Hoe mooi is dat!

Zo zie je maar: jij begrijpt het helemaal!

 

© Judith van Zuylen | Coaching Het Zand