Wie ben ik
Mijn naam is Judith van Zuylen, begin 50, samenwonend met Sietze en onze twee dochters in Utrecht Leidsche Rijn.
Na 20 jaar in het HR vak werkzaam te zijn geweest, een lange zoektocht naar WIE BEN IK? WAT WIL IK? WAT KAN IK? en een intensieve, maar o zo leuke HBO studie tot Kindercoach, ben ik in 2016 mijn eigen kindercoachpraktijk gestart.
GEZIEN WORDEN VOOR WIE JE BENT is de rode draad in mijn praktijk. Ik vraag aandacht voor en geef aandacht aan gevoelige, introverte kinderen. Deze kinderen vragen weinig aandacht, waardoor zij over het algemeen minder gezien en gehoord worden, terwijl zij veel te zeggen hebben. Waarom deze doelgroep?
Ik was ook zo’n kind.
Vroeger al was ik de rust zelve – uiterlijk wel te verstaan, want in mijn hoofd was ik continu in gesprek met mijzelf, aan het wikken en wegen, aan het afvragen wat mensen van mij verwachtten etc. Mijn hoofd had het er druk mee en ik was mede daardoor veel moe. Ik deed wat van mij verwacht werd (of wat ik dus dácht dat er van mij verwacht werd) en werd tot vervelens toe omschreven als ‘lief’, ‘aardig’ en ’verlegen’. Als kind vond ik dat vreselijk, want mij werd al snel duidelijk dat dit zwaktes waren. Ik werd onzeker, ontwikkelde faalangst en een laag zelfbeeld. In mijn werkzame leven probeerde ik ‘harder’ en ‘assertiever’ te worden. Het werkte echter niet!
Ik dacht dat het aan mij lag. Dus ik ging nóg harder mijn best doen en raakte burn-out. Vervolgens duurde het nog járen voordat ik door had dat lief en aardig kwaliteiten zijn en dat ik niet zo zeer verlegen, maar introvert ben.
Ik weet dan ook hoe belangrijk het is dat deze kinderen de aandacht krijgen die zij nodig hebben. Zowel van de omgeving als van zichzelf, om zichzelf (weer) te gaan zien voor wie zij zijn.
Om dit te bereiken, zijn onderstaande drie stappen nodig. Met mijn activiteiten sluit ik daarom altijd aan bij minimaal één van deze stappen.
- Snappen hoe het kind in elkaar zit – door middel van kennis en inzicht over (hoog-)gevoeligheid, introversie en eventuele ‘labels’ als beelddenken of hoogbegaafdheid;
- De individuele behoefte van het kind – wat heeft DÍT kind nodig?
- Faciliteren – het kind tot zijn recht laten komen door het informeren en/of begeleiden van ouders en zo nodig school
Vraag jij je af of jouw zoon of dochter de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft? Bel of mail mij gerust met je vragen of zorgen.
Opleidingen en nascholingen
- SHO-beroepsopleiding tot Kindercoach – 2013-2014 – ATMA-instituut
- Opleiding Kernvisiecoach – 2020 – Kernvisiemethode
- Training Opvoedopstellingen – 2019 – Praktijk voor Kwaliteitsopvoeding
- Making sense of sensitivity & System overload – 2018 – Gave Mensen
- De impact van verlieservaringen op de relatie met je kind – 2018 – De Kindercoaches
- Dag van de Beelddenker – 2017 – Platform in Beeld
- De biologie van Hooggevoeligheid – 2017 – Kees Schenk / Nieuwetijdskind
- De geboorte als spiegel – 2017 – Hartpad
- Het belang van de ontwikkelingsfase van 9-jarige kinderen – 2017 – Hartenwens
- Kind in Balans, systemische aanpak van gedragsproblemen bij kinderen – 2014 – Ingrid Dykstra / De Kindercoaches