Judith van Zuylen - Wie ben ik - Coaching Het Zand

Wie ben ik

Mijn naam is Judith van Zuylen, begin 50, samenwonend met Sietze en onze twee dochters in Utrecht Leidsche Rijn.

Na 20 jaar in het HR vak werkzaam te zijn geweest, een lange zoektocht naar WIE BEN IK? WAT WIL IK? WAT KAN IK? en een intensieve, maar o zo leuke HBO studie tot Kindercoach, ben ik in 2016 mijn eigen kindercoachpraktijk gestart.

GEZIEN WORDEN VOOR WIE JE BENT is de rode draad in mijn praktijk. Ik vraag aandacht voor en geef aandacht aan gevoelige, introverte kinderen. Deze kinderen vragen weinig aandacht, waardoor zij over het algemeen minder gezien en gehoord worden, terwijl zij veel te zeggen hebben. Waarom deze doelgroep?

Ik was ook zo’n kind.

Vroeger al was ik de rust zelve – uiterlijk wel te verstaan, want in mijn hoofd was ik continu in gesprek met mijzelf, aan het wikken en wegen, aan het afvragen wat mensen van mij verwachtten etc. Mijn hoofd had het er druk mee en ik was mede daardoor veel moe. Ik deed wat van mij verwacht werd (of wat ik dus dácht dat er van mij verwacht werd) en werd tot vervelens toe omschreven als ‘lief’, ‘aardig’ en ’verlegen’. Als kind vond ik dat vreselijk, want mij werd al snel duidelijk dat dit zwaktes waren. Ik werd onzeker, ontwikkelde faalangst en een laag zelfbeeld. In mijn werkzame leven probeerde ik ‘harder’ en ‘assertiever’ te worden. Het werkte echter niet!

Ik dacht dat het aan mij lag. Dus ik ging nóg harder mijn best doen en raakte burn-out. Vervolgens duurde het nog járen voordat ik door had dat lief en aardig kwaliteiten zijn en dat ik niet zo zeer verlegen, maar introvert ben.

Ik weet dan ook hoe belangrijk het is dat deze kinderen de aandacht krijgen die zij nodig hebben. Zowel van de omgeving als van zichzelf, om zichzelf (weer) te gaan zien voor wie zij zijn.

Om dit te bereiken, zijn onderstaande drie stappen nodig. Met mijn activiteiten sluit ik daarom altijd aan bij minimaal één van deze stappen.

  • Snappen hoe het kind in elkaar zit – door middel van kennis en inzicht over (hoog-)gevoeligheid, introversie en eventuele ‘labels’ als beelddenken of hoogbegaafdheid;
  • De individuele behoefte van het kind – wat heeft DÍT kind nodig?
  • Faciliteren – het kind tot zijn recht laten komen door het informeren en/of begeleiden van ouders en zo nodig school

Vraag jij je af of jouw zoon of dochter de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft? Bel of mail mij gerust met je vragen of zorgen.

Opleidingen en nascholingen

Je hoeft niet veel te praten om veel te zeggen te hebben

Wat anderen over mij zeggen

Betrouwbaar

Je mag zijn wie je bent bij Judith

Judith kijkt naar wat het kind en zijn/haar ouders nodig hebben en werkt daarbij vanaf de zijlijn

Judith heeft haar eigen visie, kan deze op een goede manier uitleggen en laat de ander daarbij in zijn waarde

Fijn die rust die je uitstraalt. Rust, ruimte en aandacht is zeker van toepassing

Was jij er maar geweest toen ik kind was

“Esmee (9) was meteen op haar gemak en keek uit naar de sessies. Wij vonden de coaching een verdieping van de remedial teaching en Rots en water training die onze dochter eerder heeft gedaan. Esmee heeft leren omgaan met de drukte om haar heen en kan zich nu beter concentreren.”

“Judith is rustig, heeft niet meteen haar mening of oordeel klaar en is vriendelijk”

“Onze zoon (13) vond de sessies fijn. Na 3 sessies had hij zijn doel bereikt: minder ruzie met zijn zusje. Als moeder heb ik een andere kant van mijn zoon leren kennen. Zo vind ik het fijn om te zien dat hij nu zelf aan oplossingen werkt en dat hij zelf weet wanneer hij zijn rust moet pakken.”