Coaching Het Zand - Utrecht - Leidsche Rijn - boze buien

Heeft jouw kind thuis vaak boze buien? Ben jij even een goede ouder!

Thuis heeft jouw zoon of dochter regelmatig boze buien. De juf of meester geeft echter steevast aan dat jouw kind altijd zo goed meedoet en zo makkelijk is. Best fijn om te horen als ouder. Maar jij vraagt je af hoe het dan kan dat jouw zoon of dochter thuis zo enorm boos kan worden? En niet af en toe, maar heel regelmatig. Vrienden of familie lachen jouw zorgen weg of denken dat je overdrijft als jij je hart bij hen lucht. Zij zien altijd een rustig kind en proberen jou gerust te stellen dat ieder kind wel eens een boze bui heeft.  Met deze – goedbedoelde – reacties is het niet zo gek dat er ouders zijn die aan zichzelf gaan twijfelen en denken dat het dan waarschijnlijk toch aan hunzelf ligt. En dat klopt! Maar niet zoals jij nu wellicht denkt.

Spanning

Kinderen die wat gevoeliger en introverter zijn, hebben iets weg van een spons. Vaak ongemerkt en onbewust nemen zij gedurende de dag veel op van wat er gezegd, gedaan en gevoeld wordt. Ook al zijn niet al deze woorden, situaties en emoties gericht op of bestemd voor jouw kind, hij of zij neemt het toch allemaal mee in zijn hoofd en lijf. Je kunt je voorstellen dat dit veel energie kost en dat de spons zo onder grote spanning komt te staan en overloopt. De vermoeidheid, spanning en overprikkeling moet er een keer uit. Het kind voelt echter aan dat boos worden als negatief en ongepast wordt ervaren. Dus houdt hij of zij zich buitenshuis meestal in.

De enige plek waar jouw zoon of dochter zijn boosheid wel durft te laten zien – dé plek waar het kind zich veilig en vertrouwd voelt – is thuis bij zijn ouders! Dus heeft jouw kind weer een driftbui? Wees blij, je kind voelt zich veilig bij jou!

 

Herken je dit en wil je er graag meer over weten? Neem gerust contact op.

 

© Judith van Zuylen | Coaching Het Zand

Auteursrecht foto: https://nl.123rf.com/profile_urbanphotographer